Sidhuvudbild

En dag på Bäckatrollet

Idag har vi 35 barn i vår förskoleverksamhet i åldern 1-6 år. I vår verksamhet på Bäckatrollet tar vi tillvara på ögonblicket och barnens egna upplevelser.

Vi börjar morgonen med frukost som vi serverar från öppning fram till 08.15. Vid 08.30 är det sedan dags att gå ut.

Våra naturliga samlingsplatser på gården är våra vindskydd . Här börjar dagen med fruktsamling. På förmiddagen är det varierande aktiviteter. 1-3 åringar för sig, och 4-6 åringar för sig. Förskolan är uppdelade i dessa grupper på tre avdelningar. Verksamheten kan röra sig om allt ifrån färg och form, kompost o trädgård, Laxe och mycket annat. Ofta går vi till stranden, någon skogsdunge eller tar oss med buss.

Lunch äter vi ca 11.00 och maten får vi från Hamnplan 9 (restaurang Vikens hamn) 3 dagar/vecka.Vi äter ute så länge vädret tillåter. Onsdagar har barnen egen matsäck med sig och fredagar lagar vi själv vår mat tillsammans med barnen över öppen eld.
Efter lunch vilar de minsta barnen. De allra minsta sover i vagnar utomhus året runt, o de lite större i våra vindskydd utomhus året runt.
På eftermiddagen äter vi mellanmålet ca kl.14.00. Mellanmålet äter vi nästan alltid utomhus, här är det vädret som styr.
Efter 16.00 är alla grupper tillsammans tills förskolan stänger.